Geschiedenis

In 1959 is familie van der Tol als buurtslagerij begonnen in Amersfoort in een kleine winkel waar de familie ook boven woonde. Eigen gemaakte producten geheel volgens eigen recept gingen grif over de toonbank. Na jaren een goede naam opgebouwd te hebben als buurt slager kwam vanuit het niets het geintje van een oom die op de markt stond met kaas; is dat niks voor jullie?

In deze tijd waren er nog geen kramen die vleesproducten verkochten, daarom vondt Slagerij van der Tol dit een mooie uitdaging en werd de eerste kraamwagen van ruim 4 meter lang aangeschafd. In 1972 begon van Slagerij der Tol met de eerste vlees verkoop wagen in Utrecht op de markt. Dit bleek een groot succes en zo ontstond Marktsalgerij van der Tol en slechts 6 weken later volgde al snel een tweede locatie namelijk Amstelveen. In der loop van de jaren heeft Marktslagerij van der Tol op meerdere markten gestaan waar Utrecht en Amstelveen nog steeds onderdeel zijn naast Ede en Leusden.

Leuk feitje; nu is de marktwagen van Marktslagerij van der Tol ruim 14 meter lang, een onmisbare kraam met jaren van geschiedenis.

Ambachtelijk

Marktslagerij van der Tol verkoopt nog altijd verschillende oud-Hollandse ambachtelijke producten die u als klant niet altijd overal kunt krijgen. Hiervoor komen klanten speciaal voor naar de marktkramen. Van oud-Hollands balkenbrij of bloedworst tot varkens oren, staarten enzovoorts.

Hoevelaken

In 1990 verhuisde Marktslagerij van der Tol van Amersfoort naar Hoevelaken waar wij tot heden gevestigd zijn. Dagelijks worden hier de voorbereidingen gedaan om zo elke dag de lekkerste producten te kunnen aanbieden. Daarnaast worden in Hoevelaken ook bestellingen via de website en/of telefonisch geplaatst, voorbereid en afgehaald. Dit varieert van een een bijvoorbeeld een onsje ham to een heuse BBQ verzorging.